AFTRAP PROJECT MONOPOLY GOUDA

20160209 151117

Lancering Monopoly™ Gouda

 Uitreiking eerste exemplaar aan Wethouder en de Kinderburgemeester.

Gouda, 8 februari 2016 - Gouda, bekend van haar stroopwafels, de kaas en de kaarsen. De stad vol historie, met het oude Stadhuys, de Goudse Waag en de diverse hofjes, krijgt nu ook een speciale Monopoly- editie! Een echt Goudse versie met de bekende straten, pleinen en bedrijven die in het spel verwerkt worden. De speldoos, het bord en in de kans- en ‘algemeen fonds’-kaarten... het hele spel ademt Gouda.

Vandaag overhandigde Mr. Monopoly het eerste exemplaar aan wethouder Daphne Bergman (Stadsmarketing) en kinderburgemeester Julie-Anne Conradi. Een deel van de opbrengst komt ten goede aan een lokaal goed doel. De inhoud van het spel wordt samen met de inwoners van Gouda bepaald. Via de Facebook pagina kunnen mensen stemmen op hun favoriete plek die in het spel moet worden opgenomen. Nadat de inhoud en opmaak is vastgesteld, worden de spellen in een gelimiteerde oplage geproduceerd en zijn ze voor de consument verkrijgbaar via www.goudaspel.nl en bij een aantal lokale aanbieders.

Over Monopoly™ en Identity Games International

Monopoly bestond 80 jaar in 2016. Identity Games International is de exclusieve licentiehouder van op maat gemaakte edities van het wereldberoemde spel Monopoly. Elk jaar mogen wij een beperkt aantal speciale edities op de markt brengen. Dit doen we voor zowel steden als bedrijven.